Δωρεάν Workshop των Αρσακείων στο STEAM με θέμα «Γέφυρες πολιτισμού»

Δηλώστε συμμετοχή

Τα Αρσάκεια σχολεία συμμετέχουν δυναμικά στο 2ο Spoudase Festival παρουσιάζοντας τα εκθέματά τους, πραγματοποιώντας ένα πολυθεματικό σχολείο (δείτε εδώ) αλλά και το παρακάτω Workshop πάνω στη STEAM - διαθεματική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο 9,84 στις 19 Μαϊου στη Τεχνόπολη (11:00 με 13:00)

Το Workshop: 

Για εκπαιδευτικούς, μαθητές προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς

- Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε το σχολείο να παρουσιάζει ενδιαφέρον για τα παιδιά της ψηφιακής εποχής;

- Είναι μόνο η οθόνη του υπολογιστή ή του tablet που δημιουργεί τις προϋποθέσεις αυτές;

- Με ποιον τρόπο μπορούμε να πείσουμε ένα παιδί ότι η θεωρητική γνώση είναι εξίσου σημαντική με τις χειραπτικές δεξιότητες;

Γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο οι προσανατολισμοί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχουν στραφεί στο STEAM; Τι είναι το STEAM; Πώς συνδέεται με τον διαθεματικό τρόπο πρόσκτησης της γνώσης; Γιατί δημιουργεί ενδιαφέρον στους μαθητές;

Αναζητώντας το σύγχρονο και το δημιουργικό στην εκπαίδευση του σήμερα, σας προσκαλούμε να δούμε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε τη STEΑM-διαθεματική προσέγγιση στα Αρσάκεια Σχολεία. Επιλέγουμε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, που είναι οι «Γέφυρες», και ταξιδεύοντας από την εποχή του Leonardo Da Vinci διατρέχουμε την ελληνική παράδοση με τα ξακουστά γεφύρια που σχεδίαζαν οι πρωτομάστορες και φτάνουμε στις σύγχρονες κατασκευές γεφυρών.

Μέσα από την ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής παρουσιάζεται με τρόπο απλό και κατανοητό το πώς απλά πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Σύντομη εισήγηση με θέμα «Τι ονομάζουμε STEΑM και με ποιον τρόπο το εφαρμόζουμε στα Αρσάκεια Σχολεία;».
- Τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους μαθητές τους, τόσο στο πλαίσιο ομίλων όσο και στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Παρουσίαση συγκεκριμένης εφαρμογής με τίτλο: «Γέφυρες πολιτισμού».

Προσκεκλημένος ομιλητής: Άρης Μαυρομμάτης (μαθηματικός, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)

Υπεύθυνη: Σοφία Σταθοπούλου (δασκάλα-μαθηματικός, Συντονίστρια θετικών μαθημάτων στα Αρσάκεια Δημοτικά Σχολεία)

Εκπαιδευτικοί Αρσακείων Σχολείων: Έλσα Κατσούλη, Μαίρη Παπαχλιμίντζου, Χαρά Ματζακλή

Διάρκεια: 2 ώρες
Ημέρα και ώρα: Σάββατο 19/5/2018, 11:00-13:00.
 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ