«Εργαστήρι Δημοκρατίας»: Κορυφαίο workshop του Ιδρύματος της Βουλής για εκπαιδευτικούς

Πολύ σημαντικό επιμορφωτικό workshop που αφορά εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στη δημοκρατία - ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή (περιορισμένες θέσεις)

Το Ίδρυμα της Βουλής συμμετέχει στο 1ο Spoudase Festival στη Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές και τα προγράμματά του στους χιλιάδες επισκέπτες του θεσμού. Το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει κεντρικό workshop - εργαστήρι που αφορά εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στη δημοκρατία.

Δείτε αναλυτικά και παρακάτω και δηλώστε συμμετοχή

«Εργαστήρι Δημοκρατίας»
«Μη σκέφτεσαι! Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι»!
«Είναι δυνατόν να μην μπορείτε να ελέγξετε τους μαθητάς σας»;
«Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι»!

Οι επισκέπτες του Spoudase Festival συμμετέχουν σε μια ζωντανή εφαρμογή βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής, συνειδητοποιώντας στην πράξη την απώτατη επιδίωξη όλων των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος: τη μύηση των νέων στη δημοκρατική κουλτούρα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στη δημοκρατία.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με μια σύντομη παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος της Βουλής και στη συνέχεια οι επισκέπτες θα κληθούν να πάρουν μέρος σε κορυφαίες στιγμές τριών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος: «2+2=5», «Σκοτεινή επταετία», «Το θέμα είναι τώρα τι λες». Έχουν επιλεγεί χαρακτηριστικές και έντονες δραματικά στιγμές αυτών των προγραμμάτων που συμπυκνώνουν το εκπαιδευτικό μήνυμά τους. Οι ενήλικοι επισκέπτες καλούνται να μπουν στη θέση των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που παρακολούθησαν τα τελευταία χρόνια αυτά τα προγράμματα και προβληματίστηκαν πάνω στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με τη διατύπωση των αντιδράσεων, των σχολίων και της συνολικής αποτίμησης εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Διάρκεια εργαστηρίου: 60'

Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία θα μπορείτε να δηλώσετε και συμμετοχή, γιατί το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ (Περιορισμένες Θέσεις)

*Η ώρα και ημέρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα - Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία