Φωτορεπορτάζ από το 2ο Spoudase Festival

Υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το εκπαιδευτικό φεστιβάλ που έγινε θεσμός στην χώρα μας, το Spoudase Festival πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου, όπου και το επισκέφτηκαν πάνω από 20.000 άτομα.

Με ένα διήμερο πρόγραμμα ομιλιών, workshops, και πάνελ σε 3 διαφορετικές αίθουσες που ξεκινούσε από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, χιλιάδες επισκέπτες επιμορφώθηκαν δωρεάν πάνω σε μία πλούσια βεντάλια θεμάτων.

Δημόσια Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα, Κολέγια, ΙΕΚ, επαγγελματικές σχολές, Σχολικές Μονάδες και Εκπαιδευτήρια, εταιρείες εκπαιδευτικής τεχνολογίας παρουσίασαν στις αίθουσες της Τεχνόπολης καθώς και σε όλο τον υπαίθριο χώρο τον πλούρο των επιμορφωτικών, τεχνολογικών και επιστημονικών τους προγραμμάτων.

Παράλληλα οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι πραγματοποίησαν δωρεάν ψυχομετρικά τεστ, επαγγελματικό προσανατολισμό, ατομικές συνδρίες για διαχείριση άγχους εξετάσεων, πήραν συμβουλές για το Βιογραφικό, το Μηχανογραφικό. Εκτός των άλλων έκαναν αξιολόηγηση profile Linkedin από ειδικούς, ενώ πραγματοποίησαν δωρεάν και τεστ τύπου μάθησης.

Σε ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό και όμορφο περιβάλλον όπως είχε διαμορφωθεί στη Τεχνόπολη από τους συμμετέχοντες φορείς, οι επισκέπτες παρακολούθησαν τα ολοήμερα workshops της σχολής Etoile, παρακολούθησαν τον καταξιωμένο σεφ Πάνο Ιωαννίδη να μαγειρεύει live καθώς και τον Στέλιο Παρλιάρο να μας ταξιδεύει στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Από το θερινό σχολείω των Αρσακείων έως και τον πλούτο των εκθεμάτων των σχολείων που ήρθαν απ'όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στην φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο όχημα "Πυρφόρος" του ΕΜΠ η διοργάνωση παίρνει νέα στοιχεία για το τι θα πραγματοποιήσει στο επόμενο στο 3ο Spoudase Festival που θα γίνει αυτή την φορά περισσότερες μέρες!

Αναλυτικά ανακοίνωση για το τι συνέβη στην διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Έως τότε σας παραθέτουμε μία μικρή φωτογραφική γεύση από το Spoudase Festival

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς με νέες φωτογραφίες

Φωτογράφος: Γιώργος Κρίκος


Ομιλία της προέδρου του Φ.Π.Ψ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μαρίας - Ζωής Φουντοπούλου

Ομιλία του Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
 

Σεμιναριακή ομιλία από το ΕΑΠ για την Δημιουργική Γραφή


Σεμινάριο της Google

Η φόρμουλα της Centaurus Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Vr Project

ΠΜΣ Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, καταστροφών & Κρίσεων

Ενότητα "Κι όμως Κινείται"

Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies, Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιά

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έξω από το Innovathens

Μοναδικό Cooking Event με τον Πάνο Ιωαννίδη

Κατανοώντας τα μαθηματικά στον χώρο εργασίας

Τμήμα Φ.Π.Ψ. στο ΕΚΠΑ

ΑΝΤ1 Media Lab

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

British Council

Etoile

 

Drones