Το πρόγραμμα Ομιλιών του ΕΑΠ στο Spoudase Festival

Για 3η συνεχή χρονιά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) συμμετέχει στην εκπαιδευτική έκθεση Spoudase, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 22 και 23 Ιουνίου 2019.

To Spoudase είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ελλάδα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισμού.

Με παρουσία σε ειδικό περίπτερο, θεματικές παρουσιάσεις των τεσσάρων Σχολών του, επαφές των ενδιαφερομένων με μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας, το Ίδρυμα υπογραμμίζει και στο Spoudase τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα τεκταινόμενα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Είκοσι χρόνια μετά τη λειτουργία των πρώτων προγραμμάτων σπουδών του και την εισδοχή των πρώτων φοιτητών, το ΕΑΠ είναι πλέον καταξιωμένο στην κοινή γνώμη ως το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που προσφέρει αποκλειστικά σπουδές εξ αποστάσεως. Με δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους και ενεργούς φοιτητές, πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και εφαρμογή ειδικής μεθοδολογίας και τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και σύντομων στοχευμένων επαγγελματικών σπουδών.

Οι σπουδές προσφέρονται χωρίς κλήρωση. Παρέχεται  ευελιξία σε χώρο και χρόνο και οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν τον δικό τους ρυθμό φοίτησης συνδυάζοντας τις σπουδές τους με την εργασία, την οικογένεια και τις άλλες υποχρεώσεις τους. Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, οργανωμένα σε εξαμηνιαίες ή ετήσιες Θεματικές Ενότητες, προσφέρουν όλα όσα είναι απαραίτητα στο φοιτητή για να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει επιτυχώς τη φοίτησή του.

Παρότι Ίδρυμα για εξ αποστάσεως σπουδές, το ΕΑΠ έχει αναπτύξει ένα σύστημα υποστήριξης των φοιτητών, με κεντρικό τον ρόλο των καθηγητών-συμβούλων και της τεχνικής υποστήριξης. Χαρακτηριστικό των σπουδών είναι η συμμετοχή των φοιτητών σε κοινότητες μάθησης που, εκτός από τις ψηφιακές διαστάσεις τους (φόρουμ, συλλογικές εργασίες, online διαλέξεις, tutorials), παίρνουν τη μορφή συχνών επιστημονικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων, με σημεία αναφοράς τα Παραρτήματα του ΕΑΠ σε όλη την Ελλάδα. 

Δείτε παρακάτω τις ομιλίες - παρουσιάσεις που θα κάνει το ΕΑΠ

Σάββατο 22|06

11:00 - 11:30 Spoudase στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο​
Γεωργία Μάρα ,
Ειδική Σύμβουλος Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

11:30 Ομιλία Παρουσίασης της Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ

  • Πως σπουδάζω και επικοινωνώ με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Αντώνης Λιοναράκης, καθηγητής και Κοσμήτορας της ΣΑΕ  
  • Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία της Επιστήμης» - Γιώργος Βλαχάκης, επικ. Καθηγητής ΣΑΕ
  • Το ΜΠΣ Δημιουργική Γραφή του ΕΑΠ - Αντιγόνη Βλαβιανού, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο ΜΠΣ Δημιουργική Γραφή και Βαγγέλης Ραπτόπουλος καθηγητής-σύμβουλος του ΜΠΣ Δημιουργική Γραφή
  •  Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός: το προπτυχιακό ...μεταπτυχιακό  του ΕΑΠ  - Δημήτρης Φιλιππής, επικ. Καθηγητής

 

Κυριακή 23|06

20.00 - 20:30 Τουρισμός και Logistics: Δύο καίριοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας – Δύο νέα καινοτόμα Προγράμματα Σπουδών 
Α.Μιχιώτης, 
Καθηγητής ΕΑΠ, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών ΕΑΠ
Δ. Στεργίου, Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ, Μέλος ΑΕΕ ΠΣ ΔΙΤ
Ι. Λαγούδης,  Επίκουρος Καθηγητής Παν. Πειραιώς, Μέλος ΑΕΕ ΠΣ ΔΕΑ

20:30 - 21:00 Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ)  
Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης  

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΒΗΜΑΤΑ

α) Join στο facebook event του Spoudase Festival
β) Εγγραφή στην Φόρμα