Δραματοποιώ τη λογοτεχνία

19|5 17:30 - 18:30
Αίθουσα Δ9 (Αποθήκη)
Workshop

Βιωματικό εργαστήριο

Ελάτε να ταξιδέψουμε μέσα από τη θεατρική δραματοποίηση του διηγήματος «Ένας αριθμός» του Ά. Τσέχωφ στη Ρωσία των αρχών του 20ού αιώνα και να γνωρίσουμε έναν κύριο που διδάσκει την γκουβερνάντα των παιδιών του πώς να διεκδικεί τα δικαιώματά της! Παράλληλα όμως, θα γνωρίσουμε κι έναν φρικτό και τσιγκούνη εργοδότη στη Γαλλία του Λουδοβίκου 14ου, τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου. Θα διαβάσουμε τους ρόλους, θα κάνουμε πρόβα με κίνηση σαν ηθοποιοί και στο τέλος θα παρουσιάσουμε όλους αυτούς τους χαριτωμένους και αστείους ήρωες.

Μετά θα γυρίσουμε στην αρχαιότητα με όχημα την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και θα κάνουμε κάτι πρωτότυπο: Θα συνθέσουμε το αρχαίο κείμενο με την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, που γράφτηκε ως κείμενο αντίστασης στον φασισμό των Ναζί κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Θα μεταμορφωθούμε στην Αντιγόνη, στον Κρέοντα και στους απλούς ανθρώπους της Θήβας, στον Χορό της Τραγωδίας.

Μια κωμωδία και μια τραγωδία θα είναι το μέσον για να υπερβούμε τον εαυτό μας, να γίνουμε άλλοι και να δοκιμάσουμε, έστω και λίγο, πώς δραματοποιούμε τη λογοτεχνία στα Αρσάκεια Σχολεία.

Υπεύθυνη: Έλενα Κορρέ, θεατρολόγος-ηθοποιός (Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού)

Διάρκεια: 60΄

Το παραπάνω Workshop εντάσσεται στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που θα πραγματοποιήσει τα Αρσάκεια - Τοτσίτσεια Σχολεία στο 2ο Spoudase Festival - Για  να δηλώσετε συμμετοχή μπείτε εδώ: https://goo.gl/forms/oypBIj3yBuwO1uCS2

Έλενα Κορρέ
Θεατρολόγος-ηθοποιός (Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού)
Πισω στο προγραμμα