Ειδικό κιόσκι με ηλιοροφή και 2 ηλεκτρικά ποδήλατα

19|5 09:00 - 21:00
Stage (Συναυλιακός χώρος)
Εκθέματα

Τι περιλαμβάνει το kit:

Μπαταρία

Μοτέρ

Controller

Σύστημα Pedelec PAS

Οθόνη LED με ON/OFF, ένδειξη στάθμης μπαταρίας και επιλογή από 3 κλίμακες υποβοήθησης.

Μανέτες φρένων με διακόπτη λειτουργίας μοτέρ

Το βάρος που θα προσθέσετε στο ποδήλατο είναι περίπου 8 κιλά (με τη μπαταρία).

Πως λειτουργεί το ηλεκτρικό ποδήλατο

Υπάρχει διακόπτης λειτουργίας στη μπαταρία με δύο θέσεις OFF-ON.

Μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μπαταρία για ασφάλεια ή για φόρτιση της εκτός ποδηλάτου γυρνώντας το κλειδί τέρμα αριστερά οπότε η μπαταρία αλλά και το κλειδί να μπορεί να αφαιρεθεί από τη βάση της μπαταρίας.

Γυρνώντας το κλειδί τέρμα δεξιά η μπαταρία είναι ασφαλισμένη πάνω στο ποδήλατο και η υποβοήθηση έτοιμη για ενεργοποίηση. Το κλειδί μπορεί να αφαιρεθεί.

Για να ενεργοποιηθεί η υποβοήθηση πρέπει να πιέσετε το κόκκινο κουμπί της οθόνης που υπάρχει πάνω στο τιμόνι για 2-3 δευτερόλεπτα μέχρι να ανάψουν οι ενδείξεις της οθόνης.

Από το κουμπί MODE επιλέγετε την κλίμακα βοήθειας (LOW μικρότερη έως HIGH μεγαλύτερη).

Όσο μεγαλύτερη κλίμακα βοήθειας επιλέγουμε, τόσο αυξάνεται η κατανάλωση της μπαταρίας και ελαττώνεται η αυτονομία. Για μέγιστη αυτονομία επιλέγετε κλίμακα 1.

Μετά από μισή περιστροφή στα πετάλια αρχίζει η υποβοήθηση μέχρι του ανωτάτου ορίου ταχύτητας των 25 km/h. Για μεγαλύτερη ταχύτητα απαιτείται συμμετοχή του αναβάτη με τα πετάλια.

Όταν δεν θέλουμε την υποβοήθηση μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε από τον διακόπτη ON/OFF στην οθόνη.

Φόρτιση Μπαταρίας

Πριν τη χρήση του ποδηλάτου η μπαταρία πρέπει την πρώτη φορά να φορτιστεί για 5 ώρες. Το φωτάκι του φορτιστή θα ανάψει πράσινο μετά από λίγες ώρες αλλά εσείς πρέπει να συνεχίσετε τη φόρτιση μέχρι να συμπληρωθούν οι 5 ώρες.

Από εκεί και πέρα η μπαταρία λιθίου δεν έχει φαινόμενο μνήμης και μπορούμε να την φορτώνουμε όποτε θέλουμε. Δεν είναι καλό να περιμένουμε πρώτα να αδειάσει.

Η μπαταρία φορτίζεται είτε πάνω στο ποδήλατο είτε αποσπώμενη όπου μας βολεύει.

Για να ασφαλιστεί ή για να απελευθερωθεί η μπαταρία από τη θέση στερέωσης βάζουμε το κλειδί και το γυρνάμε τέρμα αριστερά.

Για τη φόρτιση της χρησιμοποιούμε μόνο το δικό της φορτιστή.

Φορτίζει σε περίπου 4-5 ώρες.

Πριν από κάθε βόλτα ελέγξτε:

Τα ελαστικά να έχουν αέρα.

Η αλυσίδα να γυρνάει ελεύθερα.

Τα φρένα να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Η μπαταρία να είναι καλά στερεωμένη.

Τη στάθμη της μπαταρίας από τα ενδεικτικά LED στο χειριστήριο τιμονιού.

Τι είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

Για να καταλάβετε καλύτερα τι είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, σκεφθείτε ένα κανονικό ποδήλατο. Έπειτα, προσθέστε σε αυτό διάφορα ηλεκτρικά εξαρτήματα, όπως ένα μοτέρ, μία μπαταρία και ένα διακόπτη ελέγχου/μετάδοσης. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία κάθε ηλεκτρικού ποδηλάτου. Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μοιράζεται τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά με ένα απλό ποδήλατο και η συμπεριφορά του στην οδήγηση είναι σχεδόν όμοια με αυτή ενός απλού ποδηλάτου. Η ουσία ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου βρίσκεται στο ότι αξιοποιεί την ανθρώπινη δύναμη. Δεν την αντικαθιστά πλήρως. Κάνει την οδήγηση ευκολότερη, βοηθάει στο να ξεπερνάτε εύκολα "εμπόδια" όπως ανηφόρες και δυνατό αντίθετο άνεμο και προσφέρει ευελιξία, καθώς και τη δυνατότητα να φτάνετε ακόμα πιο μακριά, δίχως να κουράζεστε ή να ιδρώνετε.

Πόσο γρήγορα είναι τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα;

Το όριο ταχύτητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα είναι 25χλμ/ώρα. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεστε Άδεια Κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης ή πινακίδες για να οδηγήσετε το Ηλεκτρικό σας Ποδήλατο. Τα περισσότερα Ηλεκτρικά Ποδήλατα είναι ρυθμισμένα για ταχύτητες έως 25χλμ/ώρα, όμως η πραγματική ταχύτητα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το βάρος του ποδηλάτη, το έδαφος και τις καιρικές συνθήκες.

Τι απόσταση μπορεί να διανύσει το Ηλεκτρικό μου Ποδήλατο με μια μόλις φόρτιση;

Ακριβώς όπως με τα αυτοκίνητα, η εμβέλεια των Ηλεκτρικών Ποδηλάτων ποικίλει. Οι περισσότεροι ποδηλάτες μπορούν να διανύσουν περίπου 35-45χλμ με μια φόρτιση. Χωρίς υποβοήθηση από το πετάλι (pedaling), η διαδρομή που θα καλυφθεί θα είναι μικρότερη από τη μέση εμβέλεια. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι το έδαφος. Όσο περισσότερους λόφους συναντάτε, τόσο μικρότερη θα είναι η απόσταση που το Ηλεκτρικό σας Ποδήλατο μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση. Φυσικά το βάρος επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Όσο μεγαλύτερο το βάρος που μεταφέρει ένα Ηλεκτρικό Ποδήλατο, τόσο μικρότερη η απόσταση που θα μπορέσει να καλύψει.

Πόσο χρόνο χρειάζεται η μπαταρία για να φορτίσει;

Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας ποικίλει ανάλογα με:

Τον κατασκευαστή

Το μοντέλο

Τον τύπο της μπαταρίας

Τον τύπο του φορτιστή

Ο μέσος χρόνος φόρτισης για μια υψηλής ποιότητας μπαταρία είναι 4-5 ώρες.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας;

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και τη τεχνολογία της.Για να διατηρήσετε την μπαταρία σας σε καλή κατάσταση και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της, φορτίστε τη συχνά και άμεσα μετά από κάθε χρήση. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το Ηλεκτρικό σας Ποδήλατο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καλό είναι να θυμάστε να φορτίζετε την μπαταρία κάθε 4-8 εβδομάδες. Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε την μπαταρία αφόρτιστη, τόσο μικρότερη γίνεται η διάρκεια ζωής της.

Φορτίζει το Ηλεκτρικό Ποδήλατο όταν κάνω πετάλι;

Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας θέτουν στο κατάστημα. Ορισμένα ηλεκτρικά ποδήλατα πράγματι φορτίζουν ενώ κάνουμε πετάλι, τα περισσότερα όμως όχι.

Πόσο κοστίζει η χρήση του Ηλεκτρικού Ποδηλάτου;

Τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα όχι μόνο είναι διασκεδαστικά, αποτελεσματικά και ωφέλιμα για την υγεία και το περιβάλλον, αλλά έχουν και σχεδόν μηδενικό κόστος χρήσης. Η μπαταρία φορτίζει με 0,20€ - 0,25€ και με αυτή τη φόρτιση διανύετε 40χλμ κατά μέσο όρο. Με την τιμή του πετρελαίου να φθάνει σχεδόν τα 1,50€/λίτρο, η μετακίνηση με το Ηλεκτρικό Ποδήλατο είναι πάνω από 34 φορές πιο οικονομική. Αν συνυπολογίσουμε και τα κόστη για άδεια οδήγησης, πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, service, ΚΤΕΟ και ασφάλεια, τότε το κόστος του αυτοκινήτου αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο έναντι του κόστους του Ηλεκτρικού Ποδηλάτου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Ηλεκτρικό μου Ποδήλατο όταν βρέχει;

Σχεδόν κάθε Ηλεκτρικό μας Ποδήλατο είναι ανθεκτικό στο υγρό στοιχείο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μπορείτε να το βυθίσετε σε νερό! Τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα είναι ανθεκτικά στη βροχή και στις συνθήκες υγρασίας, όμως δεν συνίσταται η χρήση τους κατά τη διάρκεια δυνατής μπόρας. Αν μένετε σε μέρος με πολλή ή συχνή βροχή, σας προτείνουμε να ασφαλίσετε περαιτέρω το Ηλεκτρικό σας Ποδήλατο από το υγρό στοιχείο , χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία σε όλους τους συνδέσμους και καθαρή σιλικόνη σε όλα τα ανοίγματα.

Χρειάζομαι άδεια οδήγησης για να οδηγήσω Ηλεκτρικό Ποδήλατο;

Η ΕΕ ρυθμίζει τα ηλεκτρικά ποδήλατα και έχει οριοθετήσει την ισχύ του κινητήρα και την ταχύτητά τους. Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε να αποφύγετε την Άδεια Οδήγησης τότε πρέπει να μην ξεπεράσετε τα 250watt σε ισχύ και τα 25χλμ/ώρα σε ταχύτητα. Μπορείτε να οδηγήσετε πιο δυνατά Ηλεκτρικά Ποδήλατα, αλλά θα χρειαστείτε άδεια οδήγησης για αυτά, όπως για τις μοτοσυκλέτες. Σε γενικές γραμμές το όριο ταχύτητας που έχει θέσει η ΕΕ είναι λογικό και τα 250watt του κινητήρα είναι αρκετά για να σας μεταφέρουν στον προορισμό σας χωρίς να χρειάζεται πολύ πετάλι.


 

1ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου
Πισω στο προγραμμα