Εργαστήρι Δημοκρατίας

20|5 17:00 - 18:00
INNOVATHENS
Ομιλίες

«Εργαστήρι Δημοκρατίας»

«Μη σκέφτεσαι! Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι»!

«Είναι δυνατόν να μην μπορείτε να ελέγξετε τους μαθητάς σας»;

«Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι»!

Οι επισκέπτες του Spoudase Festival συμμετέχουν σε μια ζωντανή εφαρμογή βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής, συνειδητοποιώντας στην πράξη την απώτατη επιδίωξη όλων των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος: τη μύηση των νέων στη δημοκρατική κουλτούρα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στη δημοκρατία.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με μια σύντομη παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος της Βουλής και στη συνέχεια οι επισκέπτες θα κληθούν να πάρουν μέρος σε κορυφαίες στιγμές τριών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος: «2+2=5», «Σκοτεινή επταετία», «Το θέμα είναι τώρα τι λες». Έχουν επιλεγεί χαρακτηριστικές και έντονες δραματικά στιγμές αυτών των προγραμμάτων που συμπυκνώνουν το εκπαιδευτικό μήνυμά τους. Οι ενήλικοι επισκέπτες καλούνται να μπουν στη θέση των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που παρακολούθησαν τα τελευταία χρόνια αυτά τα προγράμματα και προβληματίστηκαν πάνω στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με τη διατύπωση των αντιδράσεων, των σχολίων και της συνολικής αποτίμησης εκ μέρους των συμμετεχόντων. 

Διάρκεια εργαστηρίου: 60'

Η ώρα και η μέρα είναι ενδεικτικές. θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία τις επόμενες μέρες.

Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία θα μπορείτε να δηλώσετε και συμμετοχή, γιατί το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
Ιδρύματα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία λειτουργεί από το 2004.

Σκοπός του είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, καθώς και η συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στα πολιτιστικά, κοινωνικά και μορφωτικά δρώμενα της χώρας. Το Ίδρυμα με τη δράση του συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα της Βουλής στην κοινωνία, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς των πολιτών με τη Βουλή και το έργο της.

Η επιδίωξη αυτή υλοποιείται μέσα από τη δημιουργία και την προσφορά στην κοινωνία υψηλής ποιότητας πολιτιστικού και μορφωτικού έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα της Βουλής διοργανώνει εκθέσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και πραγματοποιεί εκδόσεις.

Επίσης, το Ίδρυμα εκπονεί ή αναθέτει ερευνητικά προγράμματα και μελέτες και συνεργάζεται με φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με το έργο του.

Πισω στο προγραμμα