Παρουσίαση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ΟΠΑ

23|6 17:00 - 17:45
INNOVATHENS
Ομιλίες

Παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών , του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικά τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

  1. ΠΜΣ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

  2. ΠΜΣ Διεθνείς Διαπραγματεύσεις

  3. ΠΜΣ Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές

  4. ΔΠΜΣ Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Πάνος Χατζηπαναγιώτου
Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Ο Πάνος Χατζηπαναγιώτου είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε Πτυχίο στα Οικονομικά από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) τον Ιούνιο του 1979 και Μεταπτυχιακό (ΜΑ) και Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά από το SUNY, at Stony Brook τον Δεκέμβριο του 1981 και τον Μάιο του 1985, αντίστοιχα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στα ακόλουθα: Διεθνές Εμπόριο, Θεωρία και Πολιτική: Διεθνής Κινητικότητα Παραγωγικών Συντελεστών; Άριστη Εμπορική Πολιτική υπό Μεταβαλλόμενες Ποσότητες Παραγωγικών Συντελεστών και Εμπορικών Περιορισμών, Έμμεσες Φορολογικές Μεταρρυθμίσεις στο Διεθνές Εμπόριο, Φόροι Διεθνούς Εμπορίου και Εισοδήματος και Προσφορά Δημοσίων Αγαθών, Προτιμησιακές Εμπορικές Ενώσεις, Διεθνής Βοήθεια, Διεθνές Εμπόριο και Περιβάλλον.

Σπύρος Σκούρας
Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Ο Σπύρος Σκούρας σπούδασε στο Cambridge University (Trinity College), Universitat Pompeu Fabra, European University Institute και στη συνέχεια, εργάστηκε ως λέκτορας στο Cambridge University (Faculty of Economics & Politics και Gonville and Caius College), και ερευνητής στο Santa Fe Institute και Imperial College (Dept of Mathematics), πριν εκλεγεί Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003.

Η έρευνά του έχει εξετάσει Χρηματοοικονομικά, Οικονομετρικά και Υπολογιστικά Προβλήματα και έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Econometrics και Journal of Economic Dynamics and Control, ενώ έχει βραβευτεί από το Society of Computational Economics και την Panagora Asset Management. Ως ερευνητικός σύμβουλος έχει εργαστεί για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Prediction Company και την MAN Investments.

Πισω στο προγραμμα