Προηγμένες Τεχνολογίες Λογισμικού, Ασφάλειας και Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πληροφορική

20|5 17:00 - 18:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 9,84 (Αεριοφυλάκιο 1)
Workshop

Κατά τη διάρκεια του Workshop οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν μια σύντομη εισαγωγική παρουσίαση του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή κ. Γεώργιο Τσιχριντζή. Η παρουσίαση θα αναφερθεί τόσο στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, όσο και στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, τα οποία παρέχουν υψηλή εξειδίκευση σε πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής και συναφών τμημάτων. Στη συνέχεια, η Καθηγήτρια κ. Μαρία Βίρβου, Διευθύντρια του ΠΜΣ στην «Πληροφορική» θα παρουσιάσει εν συντομία το συγκεκριμένο ΠΜΣ, ενώ το οποίο εξειδικεύει  στην Πληροφορική, πτυχιούχους άλλων επιστημών, διάφορων της Πληροφορικής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εξής ενασχολήσεις:

  • Προγραμματισμός για κινητές συσκευές:

Οι παρευρισκόμενοι θα δουν πως μπορεί να δημιουργηθεί μια βασική εφαρμογή για κινητές συσκευές από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ευθύμιο Αλέπη, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να την χρησιμοποιήσουν.

  • Ασφάλεια στο Android:

Οι παρευρισκόμενοι θα δουν τεχνικές εντοπισμού προβλημάτων ασφάλειας στο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Πατσάκη.

Οι επίκουροι καθηγητές του τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης και Ευθύμιος Αλέπης έχουν βραβευθεί μετά χρηματικής αμοιβής από τις εταιρείες Google και Microsoft για τη συνεισφορά τους στον εντοπισμό σφαλμάτων λογισμικού που αφορά σε κινητές συσκευές Android.

  • Εξελίξεις σε ευφυείς συσκευές

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν demo λειτουργίας ευφυών συσκευών καθημερινής χρήσης με σύντομη αναφορά στις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ευάγγελο Σακκόπουλο.

 

Γεώργιος Τσιχριντζής
Καθηγητής,Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Ευάγγελος Σακκόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής
Ευθύμιος Αλέπης
Επίκουρος Καθηγητής
Κωνσταντίνος Πατσάκης
Επίκουρος Καθηγητής
Μαρία Βίρβου
Καθηγήτρια,Διευθύντρια ΠΜΣ στην «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πισω στο προγραμμα