Σεμιναριακό Πάνελ με τους κορυφαίους για τα "BIG DATA" από το τμ. Ψηφιακών Συστημάτων (ΠΑΠΕΙ)

Πάνελ με ειδικούς σε θέματα των "Μεγάλων Δεδομένων" διοργανώνει το τμήμα ψηφιακών συστημάτων στο 2ο Spoudase Festival

Στη σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται και ως εποχή των «Μεγάλων Δεδομένων» λόγω της πρωτοφανούς κλίμακας δεδομένων που παράγονται καθημερινά και τις ανάγκες ανάλυσης των δεδομένων για την εξαγωγή πολύτιμης γνώσης. Πρόσφατες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο όγκος των δεδομένων που παράγονται κάθε δύο μέρες είναι ίσος με το πλήθος των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή της ανθρωπότητας ως το 2003(!).

Στην εντυπωσιακή αύξηση των δεδομένων συνεισφέρουν, μεταξύ άλλων, πηγές όπως ο παγκόσμιος ιστός, τα κοινωνικά δίκτυα, τα δίκτυα αισθητήρων, καθώς και η πρόσφατη τάση για ανοικτά δεδομένα. Αυτός ο πλούτος δεδομένων είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι οδηγεί και στην οικονομική ευημερία. Προβλέπεται ότι τα μεγάλα δεδομένα θα επηρεάσουν την εργασία, καθώς αναμένεται ότι θα υπάρξει ζήτηση για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για ανθρώπους με δεξιότητες αναλυτικής και εμπειρία στη διαχείριση δεδομένων. Επίσης, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν ήδη επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στα μεγάλα δεδομένα στο άμεσο μέλλον. Είναι προφανές ότι η έννοια των μεγάλων δεδομένων προβάλει νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, ενώ η πραγματική δυναμική τους είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμηθεί.

Στο πάνελ οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν θέματα που άπτονται των "Μεγάλων Δεδομένων" από ειδικούς του χώρου τόσο από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Το πάνελ συντονίζει ο Καθηγητής Μαρίνος Θεμιστοκλέους, Αναπληρωτής Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) "Πληροφοριακά Συστήματα και Υπηρεσίες". Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις κατευθύνσεις:

•Προηγμένα Πληροφοριακά Συστήματα (Advanced Information Systems)
•Μεγάλα Δεδομένα και Αναλυτική (Big Data and Analytics)
•Ψηφιακή Διακυβέρνηση (IT Governance)

Το Πάνελ αποτελείται απο τους:

Μαρίνος Θεμιστοκλέους, Καθηγητής Τμ. Ψηφιακών Συστημάτων, ΠΑΠΕΙ (Συντονιστής πάνελ και ομιλητής)

Δήμος Κυριαζής, Επικ. Καθηγητής Τμ. Ψηφιακών Συστημάτων, ΠΑΠΕΙ

Τάσος Παγκάκης - Co-founder, Borrow My Brain Consulting

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ