Σεμινάριο στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Μια δυναμική επαγγελματική προοπτική για το μέλλον

Πάνω από 15 σεμινάρια που αφορούν εκπαιδευτικούς δωρεάν στο 2ο Spoudase Festival

Ο Κώστας Δημόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των σεμιναριακών ομιλιών που αφορούν εκπαιδευτικούς στο 2ο Spoudase Festival, δωρεάν σεμινάριo πάνω στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων!

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Τεχνόπολη στο 2ο Spoudase Festival (αίθουσα: Innovathens) και ώρα 10:00 με 10:30 το πρωί στις 19 Μαϊου

Έπειτα θα ακολουθήσει πάλι η δωρεάν σεμιναριακή ομιλία της προέδρου του τμήματος ΦΠΨ για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια, ενώ μετά θα ακολουθήσει το σεμινάριο του ψυχιάτρου και καθηγητή του ΕΚΠΑ στην Ειδική Αγωγή.

Διαβάστε παρακάτω τη εισήγηση του σεμιναρίου

Σκοπός της εισήγησης είναι να αναδείξει το εύρος των δυναμικών προοπτικών που διανοίγονται σήμερα για το επάγγελμα του εκπαιδευτή ενηλίκων. Αρχικά παρουσιάζεται όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των αντίστοιχων φορέων που τα προσφέρουν και τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Εν συνεχεία γίνεται μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξης αυτού του πεδίου στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αναφορά στη σταδιακή διαδικασία επαγγελματοποίησης των αντίστοιχων εκπαιδευτών. Η εισήγηση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σειράς σύγχρονων δεδομένων και στοιχείων που καταδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει σήμερα πολύ δυναμικές προοπτικές στην Ελλάδα και επομένως μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή σπουδών για το μέλλον. Ιδιαίτερα αυτό ισχύει καθώς η χώρα βγαίνοντας σταδιακά από την οικονομική κρίση αναμένεται να ακολουθήσει πολύ περισσότερο τις τάσεις που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ στις οποίες αντιστοιχούν πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε δομές και προγράμματα δια βίου μάθησης. Ολοένα και περισσότερο γίνεται πλέον συνείδηση πως η ποιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου μιας χώρας παίζει τον πρώτο ρόλο στο να ευημερήσει αυτή η χώρα οικονομικά και κοινωνικά. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε εγγραφή εδώ

Εάν έχετε profile στο Facebook κάντε join και στο event για να μάθετε για τα υπόλοιπα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια με πιστοποιημένες βεωβαιώσεις από Πανεπιστήμια

2o Spoudase Festival 19&20 Μαϊου στη Τεχνόπολη
Σάββατο 19/05: 09.00 με 21:00
Κυριακή 20/05: 09.00 με 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ