Τα «μυαλά» του ΕΜΠ στο 2o Spoudase Festival στην Τεχνόπολη με τον "Πυρφόρο ΙΙ"

Χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν τα εκθέματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων όπως το όχημα "Πυρφόρος ΙΙ" της ομάδας "Προμηθέας" του ΕΜΠ

Ο χρόνος και ο τόπος που όλες καινοτομίες, τα εκθέματα, οι δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των Βαθμίδων της Εκπαίδευσης θα συναντηθούν υπάρχει και λέγεται 2o Spoudase Festival !

Με ελεύθερη είσοδο αυτή η εκπαιδευτική γιορτή πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου

Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα γεγονός που θα παρέχει ελεύθερα την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, όλων των ηλικιών να γνωρίσουν των πλούτο των δραστηριοτήτων που γεννιέται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να επιμορφωθούν και να έρθουν πιο κοντά στην γνώση, την επιστήμη και την έρευνα.

O ομάδα  "Προμηθέας" (ναι θα την γνωρίσετε στο Spoudase Festival!) είναι μια ερευνητική ομάδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο ηλεκτρικό όχημα που κινείται  αποκλειστικά από έναν τριφασικό σύγχρονο κινητήρα μόνιμων μαγνητών, σχεδιασμένο από τα μέλη της ομάδας, και τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων-λιθίου (Li-ion). 

Η ομάδα έχει κατακτήσει 3 βραβεία Off-track (εκτός πίστας-κατάταξης) ανάμεσα σε όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες: το Communications Award, το Team-Spirit Award και το Technical Innovation Award. Επίσης, η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει η ομάδα είναι η 10η το 2014, ούσα η πρώτη ελληνική ομάδα που διακρίθηκε στη δεκάδα του διαγωνισμού.

Η ομάδα "Προμηθέας" θα συμμετέχει στο 2o Spoudase Festival στην Τεχνόπολη μαζί με το όχημα της το οποίο λέγεται "Πορφυρός ΙΙ".

Με ελεύθερη είσοδο, στην καρδιά της χώρας, οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε διάδραση όχι μόνο με την ομάδα "Προμηθέας"  αλλά και με τις υπόλοιπες κορυφαίες δραστηριότητες των Ιδρυμάτων όπως τα ανθρωποειδή ρομπότ της ομάδας "Κουρήτες" του Πολυτεχνείου Κρήτης, το ρομπότ Ρολίτα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το [email protected] του Πανεπιστημίου Πατρών, την κορυφαία Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή την Ομάδα Ρομποτικής Pandora και την Φοιτητική Ομάδα Διαστήματος και Αεροναυτικής του ΑΠΘ