Η νομική επιστήμη και το δικηγορικό επάγγελμα στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Προκλήσεις και προοπτικές

22|6 14:00 - 14:45
Αίθουσα Δ10
Ομιλίες

«Η νομική επιστήμη αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις στη σύγχρονη εποχή, καθώς καλείται να ρυθμίσει και να ερμηνεύσει εξελίξεις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές που επηρεάζονται άμεσα από τη σύγχρονη τεχνολογία και κυρίως την ψηφιακή. Αντίστοιχα, η δικηγορία καλείται να προστατεύσει συμφέροντα και να προσφέρει νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποιημένο με την ψηφιακή τεχνολογία να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα κρυπτονομίσματα, οι αποκεντρωμένες βάσεις δεδομένων  - Blockchain και τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση της νομικής επιστήμης σήμερα και προσφέρουν, παράλληλα, αστείρευτες ευκαιρίες στη δικηγορία για επαγγελματική ενασχόληση και εξέλιξη, που αλλάζουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα των δικηγορικών υπηρεσιών.

Η νέα γενιά των νομικών έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις και πολύ σημαντικές ευκαιρίες.».

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στις νομικές σπουδές και απένειμε τα πρώτα πτυχία Νομικής στην Κύπρο που αναγνωρίστηκαν επίσημα σε ακαδημαϊκό επίπεδο από την Κυπριακή Δημοκρατία και σε επαγγελματικό επίπεδο από το Νομικό Συμβούλιο.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Γρηγόρης Μιχαηλίδης
Λέκτορας Νομικής Σχολής - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης είναι Λέκτορας Νομικής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου.

Πισω στο προγραμμα