Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 3o Spoudase Festival

Φέτος στο Spoudase Festival έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δίνοντας στους επιισκέπτες του τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του.

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς αποτελεί ένα από τα κορυφαία Τμήματα Πληροφορικής στη χώρα μας, με διεθνή αναγνώριση και μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Λειτουργεί ήδη 25 χρόνια και σε αυτό ασκούν διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα περίπου 25 Καθηγητές διαφόρων βαθμίδων, καθώς και αριθμός έκτακτων συνεργατών. Διαθέτει πολύ αξιόλογα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Παράλληλα, έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση ερευνητικού συμμέτοχου στις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις. Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τη μεγάλη απορροφητικότητα των αποφοίτων μας, έχουν καταστήσει το Τμήμα περιζήτητο τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Το δεσπόζων χαρακτηριστικό των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος είναι η σύνδεση με την αγορά εργασίας και η υψηλή διεισδυτικότητα που έχουν οι απόφοιτοι των ΠΜΣ σε αυτήν.

Σε αντίθεση με ΠΜΣ άλλων ιδρυμάτων διάρκειας δύο ετών, η κανονική διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του δικού μας ΠΜΣ είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα από τα οποία τα δύο πρώτα ακαδημαϊκά εξάμηνα αφιερώνονται στη διδασκαλία μαθημάτων και το τρίτο ακαδημαϊκό εξάμηνο αφιερώνεται στην εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής και 2) οι κατευθύνσεις του είναι πρωτοποριακές για την Ελλάδα και με μεγάλη σημασία για την αγορά εργασίας και για έρευνα. Οι κατευθύνσεις αυτές δεν προσφέρονται από άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας αλλά μόνο από Πανεπιστήμια του εξωτερικού με ιδιαίτερα μεγάλο κόστος.

Το Τμήμα Πληροφορικής όπως και φέτος έτσι και πέρυσι στο Spoudase Festival 2018 πραγματοποίησε 2 κορυφαία workshops όπου όπως και θα δείτε τα είδαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι

ΒΙΝΤΕΟ: Προηγμένες Τεχνολογίες ΑΙ, Λογισμικού και Ασφάλειας

ΒΙΝΤΕΟ: Digital Culture, Smart Cities, IoT, ADT

  1. Δείτε εδώ το ΠΜΣ "Πληροφορική"
  2. Δείτε εδώ το ΠΜΣ "Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής - Ανάπτυξη Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης"
  3. Δείτε εδώ το ΠΜΣ "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"
  4. Δείτε εδώ το ΠΜΣ "Κατανεμημένα Συστήματα, Ασφάλεια και Αναδυόμενες Τεχνολογίες Πληροφορίας"

 

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι Δωρεάν αλλά η εγγραφή απαραίτητη

Για να κάνετε την εγγραφή σας ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Συμμετοχή στο Facebook Event του Spoudase Festival  και κοινοποίησή του (Going, Attend, Θα πάω + Share, Κοινοποίηση) 

  2. Follow στην σελίδα του Instagram

  3. Σχόλιο κάτω από αυτό το POST me tag δύο φίλων σας  και κοινοποίησή του

  4. Kάνε εγγραφή στην φόρμα συμμετοχής 

  5. Για να ισχύσει η συμμετοχή σας, θα πρέπει πλην των παραπάνω βημάτων να παρευρεθείτε στο Festival